حلوا ارده بوستان
ابداع، چگونگی و نحوه دست یابی به فن آوری تولید حلوا ارده را به شیخ بهایی نسبت میدهند. بهطوریکه در تاریخ آمده شاه عباس بهدنبال جیره غذایی مناسب برای سربازانش بود که دارای این شرایط باشد: اولا مقوی و انرژی زا باشد، دوما حمل و نقل آن آسان و ثالثا برای شرایط جنگی مناسب بوده وبرای مصرف نیاز به گرم کردن نداشته باشد. بهدنبال این قضیه شیخ بهایی با همکاری شیرینی سازان آن زمان چیزی را که امروز بنام حلواارده معروف است اختراع کرد.
در حال حاضر در دیگر کشورهای جهان از قبیل: یونان، ترکیه، یوگسلاوی، لبنان، عربستان، و کشورهای شوروی سابق نیز حلواارده تولید میشود که البته از نظر کیفیت و نحوه تولید و مواد تشکیل دهنده با حلواارده ایران تفاوت دارد. حلوااردهای که در استان یزد بویژه در شهرستان اردکان تولید میشود بدلیل اینکه فاقد هر گونه افزودنی شیمیایی است و هنوز به روش سنتی و تا حدودی دستی تولید میشود، طعم و مزه آن طبیعی بوده و نسبت به حلوااردهای که به روش صنعتی تولید میگردد طرفداران بیشتری دارد. البته بهترین نوع آن در شهرستان اردکان تولید میگردد
این یک نظر آزمایشی است.